İLAD 23. Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı’nda yeni değerlendiriciler kazandı

İLAD’ın iletişim programlarının akreditasyon çalışmalarında değerlendirici olarak görevlendirilecek yeni program değerlendiricileri yetiştirmek amacıyla düzenlediği 23. Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı 25 öğretim üyesinin katılımıyla yapıldı .

25 Temmuz 2025 Cumartesi günü gerçekleştirilen  Çalıştayda İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, İLEDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Yengin, İLEDAK Ölçütler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Timisi Nalçaoğlu ve İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen akreditasyon çalışmalarının yürütülmesine ilişkin konularda sununmlar yaptılar.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLAD’ın kuruluş amacı, tarihçesi ve akreditasyon sürecindeki temel ilkeleri aktardı. İLEDAK’ın işleyişine, değerlendirici ekiplerin rolüne ve kalite güvencesine değinerek sürecin önemini vurguladı. Prof. Dr. Aysel Aziz, katılımcılara İLAD ve İLEDAK’ın akreditason çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, akreditasyon sürecinin işleyişini, değerlendirme sürecindeki etkinlikleri, değerlendiricilerin davranışsal sorumluluklarını, uyulması gereken etik kuralları ve değerlendirmelerde tutarlılığın önemini ele aldı.

İLAD Ölçütler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Timisi, İLAD Değerlendirme Ölçütleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşarak ölçütlerin program değerlendirme sürecindeki rolünü katılımcılara aktardı.

İLEDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Yengin, Program Değerlendirici Raporu’nun (PDR) hazırlanma sürecini, raporlama esaslarını ve değerlendirme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları örnekler üzerinden anlattı.

İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen ise akreditasyon uygulamalarına ilişkin güncel bilgilendirmelerde bulunarak sürece yönelik idari işleyiş ve uygulama esaslarını katılımcılarla paylaştı.

Sunumların ardından çalıştaya soru-cevap bölümüyle devam edildi. Akreditasyon ve yükseköğretimde kalite standartları üzerine bilgi ve fikir paylaşımı yapıldı.

İki oturumdan oluşan ve bir tam gün devam eden çalıştay sonunda İLAD Gizlilik ve Etik Beyanlarını imzalayan tüm katılımcılara İLAD Değerlendirici Sertifikaları verildi.

Haberler